Uppåt på Asienbörserna efter Fed-besked

Asienbörserna rörde sig med en del undantag uppåt på torsdagen sedan Federal Reserve på onsdagskvällen sänkt styrräntan, något som bidrog till ett nytt amerikanskt börsrekord. Börserna i Fastlandskina och Australien tillhörde dock de som rörde sig något ned.
Uppåt på Asienbörserna efter Fed-besked - asien-japan-bors-marknad-700_binary_6969493.jpg

Samlingsindexet MSCI Asia Apex 50 steg med 0,6 procent.

Federal Reserve sänkte målnivån för dagslåneräntan Fed funds med 25 punkter till intervallet 1,50-1,75 procent. Beslutet var väntat av en klar majoritet av tillfrågade ekonomer i Bloomberg News prognosenkät, även om vissa bedömare hade prognostiserat oförändrad ränta.

Amerikanska och kinesiska handelsförhandlare kommer att talas vid via telefon på fredag. Ländernas presidenter Donald Trump och Xi Jinping skulle ha träffats vid APEC-mötet i Chile, men mötet ställdes på onsdagen in av Chile på grund av de inrikespolitiska protesterna i huvudstaden Santiago.

I Sydkorea steg Samsung Electronics efter att ha redovisat högre än förväntad vinst för det tredje kvartalet.

På Tokyobörsen, som har rört sig något uppåt under torsdagen, var Sony en vinnare med en uppgång på 4,1 procent. Även techinvestmentbolaget Softbank steg närmare 4 procent. Svagare gick det för Hitachi som tappade 5 procent och Nomura som sjönk närmare 3 procent.

Japans centralbank ändrade i samband med torsdagens räntebesked sin framåtblickande guidning. Bank of Japan uppger nu att räntorna kommer att förbli låga eller lägre så länge det är nödvändigt att vara uppmärksam på möjligheten att tappa prismomentum. Tidigare hette det att räntorna skulle förbli extremt låga åtminstone till våren 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets