Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Uppåt på Tokyobörsen

2019-06-07 08:37
Foto: Johan Hallnäs / TT

De Asienbörser som var öppna på fredagen steg med Tokyos Nikkei-index i täten. I Fastlandskina, Hongkong och Taiwan var börserna stängda.

Trots sitt helgfirande hamnade Kina i fokus, då yuanen försvagades på marknaderna utanför Kina efter uttalanden från Kinas centralbank, PBOC.

Yi Gang, som är chef för PBOC, uppgav i en intervju att Kina har ett "enormt" utrymme att justera penningpolitiken om handelskriget med USA skulle förvärras.

"Vi har mycket utrymme för räntorna, vi har mycket utrymme vad gäller reservkraven, och även för den finans- och penningpolitiska verktygslådan så ser jag att utrymmet för justeringar är enormt", sade han till Bloomberg News.

Japanska och sydkoreanska index följde Wall Street uppåt, i kölvattnet av indikationer om att en senareläggning av de amerikanska tullarna på mexikanska varor kan övervägas. Samtalen mellan USA och Mexiko väntas återupptas på fredagen.

Vid 8.10-tiden hade det japanska Nikkei 225-indexet gått upp 0,5 procent medan sydkoreanska Kospi noterades i stort sett oförändrat. Takeda Pharmaceutical fanns bland vinnarna i Tokyo med en uppgång för aktien på 2,2 procent och i Sydkorea stärktes Samsung Electronics marginellt.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom