Uppåt på USA-börserna

De ledande New York-börserna handlades uppåt på torsdagen efter fyra raka nedgångsdagar.
Uppåt på USA-börserna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Utvecklingen i handelskonflikten mellan USA och Kina låg fortsatt i fokus inför det kommande G20-mötet.

Dow Jones storbolagsindex stängde på oförändrat vid 26.526. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,4 procent till 2.925, medan tekniktunga Nasdaq Composite avancerade 0,7 procent till 7.968.

Sektorsvis gick det bäst för finans som steg 0,9 procent, medan energibolag sjönk 0,8 procent.

Handelsläget mellan USA och Kina blev något mer spänt då företrädare från Kinas handelsdepartement uppmanat USA att ”omedelbart avbryta sina påtryckningar och sanktionsåtgärder mot Huawei”.

Flygplanstillverkaren Boeing har åter hamnat i fokus efter att USA:s federala luftfartsmyndighet, FAA, identifierat ett nytt mjukvaruproblem hos modellen 737 Max. Vidare rapporterade Bloomberg på torsdagskvällen att det kan ta upp till tre månader att åtgärda problemen. Aktien sjönk 2,9 procent.

Apotekskedjan Walgreens steg 4,1 procent efter att ha rapporterat vinst för det tredje kvartalet som var över analytikers förväntningar, enligt Bloomberg News. Även omsättningen var något bättre än väntat.

Twitter meddelade att det kommer börja märka tweets av politiker med över 100.000 följare som bryter mot bolagets regler. Twitter har tidigare kritiserats av användare för att låta tweets av Donald Trump ligga kvar trots att de brutit mot reglerna. Aktien sjönk 1,3 procent.

Biltillverkarna Ford och General Motors har båda fått rekommendationen ”outperform” av Credit Suisse. Enligt banken har GM gjort ett bra jobb med att balansera kort- och långsiktiga problem, medan det på Ford finns möjligheter till positiva effekter av beskedet om nedskärningar av 12.000 jobb i Europa. GM-aktien avancerade 0,5 procent medan Ford var upp 2,9 procent.

Kontorsmöbelbolaget Herman Miller rusade 16,5 procent efter att ha rapporterat en justerad kvartalsvinst som slog analytikers konsensus.

Nike steg 1,4 procent inför bolagets rapport efter torsdagens stängning.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 4 punkter till 2,01 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets