Uppåt på USA-börserna

De ledande börserna på Wall Street steg till nya rekordnivåer på torsdagen i kölvattnet av onsdagskvällens undertecknade handelsavtal mellan USA och Kina.
Uppåt på USA-börserna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 0,9 procent till 29.298. Det bredare S&P 500 steg 0,8 procent till 3.317 medan Nasdaqs kompositindex hade avancerat 1,1 procent till 9.357.

Samtliga sektorer steg och bäst gick det för teknikbolagen medan energisektorn endast steg marginellt.

”Fas ett ligger bakom oss och det uppnådde marknadens förväntningar. Nu är frågan om det leder till ökad ekonomisk tillväxt och svarat är att det är oklart”, sade Tom Essaye, vid Sevens Report, enligt CNBC.

Investmentbanken Morgan Stanley handlades upp 6,6 procent efter att ha levererat högre vinst och intäkter än analytikerna räknat med. Aktien fick även stöd av bankens avkastningsmål för de närmaste två åren.

Smyckeskedjan Signet höjde förväntningarna för både försäljning och vinst för helåret 2019 efter stark julhandel, enligt en försäljningsrapport. Det fick aktien att rusa runt 40 procent.

Alcoa-aktien rasade däremot nästan 12 procent. Aluminiumproducentens förlust i senaste kvartalet var större än väntat, visade rapportbeskedet efter börsens stängning på onsdagen.

Tesla, var aktie gått starkt på sistone, vände ned med 0,9 procent. Morgan Stanley har sänkt sin rekommendation för elbilstillverkaren till undervikt från tidigare jämvikt.

Före USA-öppningen kom Philadelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen, som överraskade positivt.

Vidare var detaljhandelsförsäljningen i USA exklusive bilar och bensin lite högre än väntat och antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd sjönk mer än förhandstipsen i förra veckan.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 1,80 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco