Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Uppdatera din Iphone 3G till en 4.0

2010-06-22 10:13

Iphones nya operativsystem iOS4 är här. Går att ladda ned på Iphone 3G.

I Sverige finns omkring en halv miljon Iphoneanvändare. För de med den senare modellen 3G och 3GS väntar nu en gemensam uppgift: att ladda ner iOS4. I går kväll släpptes nämligen uppdateringen till Iphones operativsystem.

Uppdateringen görs genom att koppla in Iphonen i datorn via usb och sätta på Itunes. För att uppdatering ska fungera krävs att man har modell 3G eller 3GS och att det senaste Itunes nedladdat. Sedan trycker man bara på uppdatera i Itunes på datorn. Cirka 20 minuter senare är Iphonen uppdaterad.

Det är framförallt två nya funktioner som gör uppdateringen värd besväret; multitasking och mappar.

Den som har mycket appar vet att det kan vara svårt att hitta rätt. Nu går det att organisera sig genom att till exempel ha alla spel i en mapp. En mapp kan innehålla högst 12 appar.

Uppdateringen innebär även att den som har 3GS kan ha igång flera program samtidigt, så kallad multitasking. Men det kräver att app-leverantören uppdaterar sina appar till 4.0.

Så fungerar uppdateringerna

Skapa en mapp:

Tryck ner appen som om du skulle flytta ikonen. Dra sedan appen till en annan. De två apparna kommer nu bilda en mapp och Iphone ger ett förslag till vad mappen ska kallas. Namnet går självklart att ändra.

Multitaska, ha i gång flera program samtidigt:

Öppna det program du önskar. För att öppna en ny app samtidigt dubbeklickar du på hemknappen.

Jonas jonas_melzer

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom