Uppgång i korten – SKF väntas stiga

Stockholmsbörsen väntas öppna upp efter måndagens svaga utveckling. Det var breda nedgångar på börserna i New York men Asien höll emot bra trots den nervösa marknaden i USA.

Kinesiska börser steg medan japanska Nikkei sjönk svagt. Teknikaktier hade det tufft i Tokyo efter uppvisad svaghet i New York.

Enligt IG:s förhandel väntas OMXS30 öppna upp med 0,5 procent. Även tyska DAX-terminen är upp med 0,5 procent.

New York-börserna sjönk under måndagen där S&P 500 var ned 1,4 procent medan Nasdaq Composite backade något mer med 1,8 procent.

Facebook var i blickpunkten då bolaget riskerar att dömas till höga böter. Facebook föll med runt 7 procent.

Efter stängning höjde industribolaget Timken sina utsikter för 2018. Bolaget väntar sig att försäljningen kommer att stiga med 12-13 procent under 2018 mot tidigare 9-10 procent. Även förväntningarna på vinsten per aktie höjdes från intervallet 3:20-3:30 till 3:50-3:60 dollar.

Bolaget hänvisar till högre efterfrågan i flera sektorer, bland annat inom tunga lastbilar, och lyfter även fram fördelaktiga valutakurser.

“Vi har fått en bra start på 2018, och leveranserna och inkommande order överträffar nivån vi hade förväntat oss tidigare under året”, säger Timkens vd Richard Kyle.

De positiva vindarna lär påverka SKF, som konkurrerar med Timken, positivt i Stockholm.

Oljeproducenten Enquest rapporterade på morgonen ett lägre resultat jämfört med fjolåret enligt bokslutskommunikén för 2017. Bolaget upprepar tidigare bedömning om oljeproduktionen för 2018.

På råvarumarknaden steg oljepriset med nästan 1 procent för både Brent och WTI-olja efter ökade spänningar mellan Saudi Arabien och Iran. Även uppgifter från IEA om minskad produktion i Venezuela bidrog till prisuppgång.

Den saudiske kronprinsen Salman är på besök i USA och diskussioner kring sanktioner och Iran lär bli temat under mötet med president Donald Trump under tisdagen.

Under dagen väntas statistik från Tyskland då ZEW-index, som mäter förväntningar på ekonomin, kommer under förmiddagen. Ett rejält fall är att vänta på grund av risken för handelskrig.

I övrigt kan rapporter från tyska lastbilstillverkaren MAN och den Volkswagenägda tillverkaren Scania tilldra sig intresse och få påverkan för Volvos vidkommande.

Rekommendationer: Fingerprint Cards har fått sänkt rekommendation av Pareto Securities som sänker till sälj med riktkursen 7 kronor.

Bostadsutvecklaren Bonava dras ned till sälj från tidigare behåll av SEB. Riktkursen uppges var 120 kronor.

Jefferies har sänkt riktkursen för H&M till 140 kronor från tidigare 165 kronor och upprepar samtidigt behåll.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience