Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas på tisdagen öppna försiktigt uppåt efter USA-börsernas fall på måndagen, där större delen av nedgången kom medan Stockholmsbörsen fortfarande var öppen.
Uppgång väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvalrden-700_binary_6867910.jpg

Asienbörserna har backat på tisdagen, trots uttalanden från USA:s president Donald Trump om att förhandlingar med Kina kommer att sluta ”mycket framgångsrikt”.

Terminerna för de ledande indexen i Europa var vid 8.30-tiden något högre, CAC40-terminen steg 0,6 procent och DAX-terminen 0,3 procent. Storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna 0,4 procent upp, efter att under måndagen ha sjunkit 1,8 procent till 1.574.

Nibe prickade analytikernas förhandsförväntningar med sitt resultat före skatt för det första kvartalet, 532 miljoner kronor. Även intäkterna var i linje med förväntningarna och värmeteknikbolagets vd Gerteric Lindquist säger i rapporten att han är ”försiktigt positiv” till året som helhet.

Hoist Finance, som köper portföljer med förfallna lån, redovisade på morgonen en resultatförbättring för det gångna kvartalet. Köpen av fordringsportföljer minskade dock.

Bioteknikbolaget Cantargia har på morgonen meddelat nya positiva prekliniska resultat kring antikroppen CAN04.

Storytels nettoresultat försämrades under första kvartalet till -89 miljoner kronor, jämfört med -51,4 miljoner motsvarande kvartal i fjol. Intäkterna ökade med 23 procent och ökningen bestod helt och hållet av streamingintäkter.

Spelutvecklaren Paradox redovisade ett rörelseresultat för det första kvartalet på 63 miljoner kronor, vilket var lägre än de 89 miljoner analytiker väntat sig. Snittet baserades dock endast på två estimat.

Moberg Pharma redovisade en kraftig vinstökning för det första kvartalet, efter en större reavinst i februari.

NCAB, som säljer mönsterkort, redovisade en resultatförbättring med stöd av växande nettoomsättning efter draghjälp från bland annat den starka dollarn mot kronan.

Xbrane Biopharma hade ingen omsättning under årets första kvartal och bolagets rörelseresultat försämrades jämfört med motsvarande period i fjol. Enligt bolaget skapar den geopolitiska situationen runt Iran osäkerhet – Xbrane har hittills fått betalning för samtliga sina leveranser till landet, men om EU inför sanktioner mot Iran kan det äventyra framtida betalningar.

Medicinteknikbolaget Getinges vd Mattias Perjos har under sina två första år som vd jobbat med en vändning av bolaget.

”Nu tycker jag att arbetet med att komma till rätta med problemen har kommit i gång ganska bra, strategin börjar bita och den underliggande marknaden går åt rätt håll”, säger han i en intervju med Dagens Industri.

FM Mattsson har fått en höjd riktkurs av Kepler Cheuvreux, till 110 kronor från 100.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco