Uppgång väntas på Wall Street

Terminerna pekade inför öppningen i USA mot stigande index, trots att stort fokus fortsatte att ligga på den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina.
Uppgång väntas på Wall Street - glad-trader-rally-wall-street-700_binary_6947600.jpg

På onsdagskvällen undertecknade USA:s president Donald Trump en så kallad exekutiv order, som hindrar de kinesiska bolagen Huawei och ZTE från att såväl köpa ifrån som att sälja till amerikanska företag.

En stund före klockan 15 hade terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 stigit 0,4 respektive 0,3 procent. Nasdaq 100-terminen var upp 0,1 procent. Även på onsdagen steg New York-börserna: Dow Jones industriindex och S&P 500 steg med 0,5 respektive 0,6 procent medan Nasdaqs kompositindex handlades upp 1,1 procent.

Före öppning kom statistik som visade att antalet nyanmälda arbetslösa i USA under förra veckan sjönk med 16.000 till 212.000. Antalet var något lägre än de 220.000 som marknaden väntat sig, enligt Reuters sammanställning.

Philadelphia Fed Index, som mäter aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen, steg i maj till 16,6 jämfört med en notering på 8,5 i april. Väntat var enligt Reuters ett index på 9,0.

Detaljhandelsjätten Walmart redovisade före öppningen ett resultat för årets första kvartal som var högre än analytikerna väntat sig, medan intäkterna i stället var något under förväntan. I förhandeln tog investerarna fasta på det positiva och handlade upp aktien ett par procent.

De nya Kinatullarna kommer redan inom kort att leda till höjda priser i Walmarts varuhus, kommenterade bolagets vd Brett Biggs i samband med rapporten.

Även nätverksutrustningsföretaget Cisco steg i handeln före öppning, efter att ha rapporterat efter börsernas stängning på onsdagen. Bolagets vinst och försäljning var i linje med förväntningarna, men Cisco lämnade en prognos för innevarande kvartal som var mer optimistisk än analytikerna hade räknat med.

Pfizer har utsetts till ett så kallad ”top pick” av Credit Suisse, som skriver att ett möte med läkemedelsbolaget ökat tilltron till dess kommande produkter. Pfizer var något högre i förhandeln.

Efter torsdagens stängning väntas rapporter från grafikkorttillverkaren Nvidia och halvledarbolaget Applied Materials.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets