Uppgifter: Här är Spotifys nya börsplan

Spotify siktar på en värdering om 90 miljarder kronor när de i höst kan gå mot börsen, skriver Wall Street Journal.
Uppgifter: Här är Spotifys nya börsplan - daniel-ek-spotify-700-170216_binary_6826067.jpg

Wall Street Journal rapporterar om de senaste uppgifterna kring Spotifys IPO.

Affärstidningen uppger att Spotify överväger en lite mer udda väg till börsen. Planen är en så kallad “direct listing”. Med det menas alltså att aktien kommer att noteras på börsen och att den kan handlas fritt, detta utan att bolaget tar in pengar via en nyemission.

Spotify värderades i juni 2015 till 8,5 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 76 miljarder svenska kronor. Nu siktar bolaget på en värdering på mer än 10 miljarder dollar, vilket då skulle motsvara 90 miljarder kronor, enligt källor till Wall Street Journal. Vidare skriver tidningen att Spotify kan börsnoteras i USA tidigast i september senare i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG