Uppgifter: Så lång räckvidd får Volvos elbil

Nästa år kommer vi att få se Volvos första elbil. Men redan nu läcker detaljer om den kommande satsningen.

Först 2019 kommer Volvo Cars helt eldrivna bil att rulla på vägarna.

Men redan nu börjar detaljer läcka ut information om modellen. Autocar skriver att elbilen kommer att se ut ungefär som konceptbilen Volvo 40.2 från ifjol. En halvkombimodell med tydliga kanter.

Det finns ännu få officiella uppgifter om den kommande elbilen från Volvo. Men utvecklingschefen Henrik Green pratar i artikeln lite löst om en målbild att ge bilen en räckvidd om cirka 50 mil. Det motsvarar ungefär samma vision som konkurrenten Volkswagen har i sin elbilssatsning.

I övrigt bekräftar Green för Autocar att Volvo kommer att använda ett modulärt batterisystem för sina elbilar.

– Vi bygger ett modulärt system för att möta olika kundsektorer. Målet är att möta den bredare befolkningen med kostnadseffektiva lösningar, för att sedan ta upp premiumsegmentet med mer motorkraft och längre räckvidd, säger Green.

Det är inte klart vad Volvos elbil kommer att heta, men ett hett tips är namnet blir Volvo v40.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets