Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Uppsägningar på Nordnet<br></br> efter minskad vinst

2008-04-24 07:39

Nordnet kan komma att säga upp 70 personer i ett åtgärdsprogram som ska minska kostnaderna. Strategin att växa utanför Norden tycks nu omvärderas, när expansionen i Polen läggs på is.

Resultatet efter skatt minskade med 45 procent för nätmäklaren under årets första kvartal. På sista radan hittar nye vd:n Carl-Viggo Östlund bara 38,1 miljoner kronor, att jämföra med de 69,5 miljoner kronor som nätmäklaren lyckas skrapa ihop under samma period förra året.

Rörelseintäkterna minskade samtidigt med 6 procent till 192,9 miljoner kronor - trots att antalet avslut ökade med 12 procent jämfört med fjolåret.

"Vi tror att det försämrade marknadsklimatet kommer att hålla i sig under det närmaste året", skriver Carl-Viggo Östlund i rapporten.

Nordnet lanserar nu ett besparingsprogram. Målsättningen är att minska kostnader med 5 miljoner kronor per månad. Som i ett led i besparingarna kommer uppemot 70 personerar att lämna nätmäklaren, som expanderat kraftigt under de senaste åren. Nordnet väljer nu att inte gå vidare med sin expansion i Polen utan det blir istället ökat fokus på Norden. Verksamheten i Tyskland behålls dock.

Carl Gustafsson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom