USA avslutar isolering mot Kuba

USA skall avsluta sin isolering mot Kuba och således "normalisera förhållandena" med nationen. Dessutom ska de lätta på sina handels- och reserestriktioner.

Det uppgav USA:s president Barack Obama i ett tal på onsdagen som citeras av Bloomberg.

“Årtionden av amerikanska isolering av Kuba har misslyckats med målet att främja framväxten av ett demokratiskt, välmående och stabilt Kuba. Vi vet från erfarenhet att det är bättre att uppmuntra och stödja reformer än att genomföra en politik som kommer att ge ett land en misslyckad stat”, hette det i ett meddelande från Vita Huset inför hans tal.

Besluten anses vara en stor förändring i amerikansk utrikespolitik och möttes av blandade reaktioner.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.