USA-börserna väntar på Fed-sänkning

En öppning med små indexrörelser väntades på onsdagen på New York-börserna. Tisdagen avslutades marginellt ned i USA då S&P 500 stängde 0,1 procent lägre, och Europabörserna under onsdagen har rört sig måttligt.
USA-börserna väntar på Fed-sänkning - jerome-powell-federal-reserve-700_binary_6949018.jpg

Under kvällen väntas fokus hamna på Federal Reserve, som kommer med sitt räntebesked klockan 19 svensk tid. Marknaden är på förhand så gott som övertygad om att det blir en sänkning med 25 punkter, men frågan är vilka signaler Fed väljer att skicka i övrigt och om det finns utrymme för fler åtgärder framöver.

Omkring klockan 13.45 var terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 oförändrade, medan Nasdaq 100-terminen handlades 0,2 procent högre.

General Electric, GE, lyfte hela 9 procent i förhandeln. Bolagets kvartalsvinst var 4 cent över förväntade 0:11 dollar och även intäkterna var högre än väntat. Dessutom höjde GE sina egna prognoser för helårets kassaflöde.

Fiat Chrysler har bekräftat att bolaget för samtal om en potentiell fusion med Peugeots ägarbolag PSA – en fusion som skulle skapa ett bolag värt omkring 50 miljarder dollar (cirka 485 miljarder kronor). Fiat Chrysler har tidigare i år fört samtal om en fusion med Renault, men dessa överläggningar slutade utan resultat. Fiat Chrysler var något högre före öppning.

Snabbmatsbolaget Yum Brands backade nära 4 procent i förhandeln efter att ha missat att leva upp till analytikernas vinstförväntningar. Bolagets kedjor Pizza Hut och KFC gick svagare än väntat.

Johnson & Johnson var 3 procent högre före öppningen. Bolaget uppgav sig ha testat sitt omtalade babypuder, i vilket myndigheten FDA tidigare funnit spår av asbest. J&J:s tester ska inte ha visat några asbestrester.

Onsdagens kursraket kan komma att bli leksakstillverkaren Mattel, som lyfte hela 21 procent i förhandeln. Efter tisdagens stängning visade bolaget en klart högre kvartalsvinst än väntat. Mattel meddelade också att revisorerna avslutat en undersökning av dess historiska redovisning, utan att hitta något fall av bedrägeri. Därmed kan Mattel gå vidare med den obligationsemission de tvingades avbryta i augusti i år.

Processortillverkaren AMD rapporterade i linje med förväntningarna och backade lätt inför öppning.

Efter USA-börsernas stängning väntas rapporter från två verkliga tekniktungviktare: Apple och Facebook. Även kafékedjan Starbucks och SKF-konkurrenten Timken väntas rapportera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco