USA: inga sanktioner mot Iran – än

Trump-administrationen kommer att vänta med att införa sanktioner mot Irans utrikesminister Javad Zarif.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till två källor.

USA:s finansdepartement hade väntats införa sanktioner mot Zarif som del av den bestraffning mot Iran och dess topptjänstemän efter attackerna förra månaden mot två tankfartyg när Hormuz-sundet och nedskjutningen av en amerikansk drönare.

President Donald Trump har nu abrupt avbrutit planen att slå till mot Iran för att ha skjutit ned drönaren.

Det är oklart vad som ligger bakom beslutet att inte införa sanktioner mot Zarif, vilket rapporterats av Reuters tidigare på torsdagen, eller om de faktiskt kommer att införas senare.

På onsdagen skrev Trump på Twitter att ”Sanktionerna kommer snart att ökas, avsevärt!”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets