USA-terminer indikerar svag start

De amerikanska börserna väntas öppna lägre på tisdagen. S&P 500-terminen var klockan 15.00 0,3 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,5 procent under.

Gårdagen bjöd på breda uppgångar med alla tio S&P 500-sektorer på plus. Osäkerheten kring läget i världsekonomin består dock.

”För att aktier på allvar ska återhämta sig från nedgången krävs det ekonomisk statistik som visar att tillväxten inte kommer att bromsa in ytterligare”, sade Kevin Kelly på Recon Capital Partners till Dow Jones Newswires.

Valeant, det skandalomsusade läkemedelsbolaget som rasat med över 70 procent på ett halvår, meddelade efter stängning i går att man efter att ha upptäckt ett redovisningsfel räknar om resultaten för 2014 och 2015. Effekten blir dock liten: -0,10 dollar per aktie 2014 och +0,09 dollar per aktie 2015.

Aktien som föll kraftigt i den ordinarie handeln i går efter negativa säljsidekommentarer och kollapsade i efterhandeln efter att rykten om redovisningsfel nått marknaden var lugn nu i förhandeln när omfattningen på redovisningsfelet visat sig vara ringa. Aktien var upp 2,6 procent i förhandeln.

Uppgifterna om att Honeywell och United Technologies diskuterat ett samgående och att UTX avvisat Honeywell av konkurrensrättsliga skäl nådde marknaden via mediernas rapportering redan i går. Efter stängning, där Honeywell var ned och UTX upp, meddelades det också officiellt via ett pressmeddelande från UTX. I förhandeln var båda aktierna kring nollstrecket.

Byggvaru- och heminredningskedjan Home Depot rapporterade ett bättre än väntat resultat för det fjärde kvartalet. Aktien var upp 3,6 procent i förhandeln.

Varuhuskedjan Macy’s steg 5,5 procent i förhandeln i ett lättnadsrally efter att rapporten för det fjärde kvartalet visat sig vara bättre än befarat.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco