Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

USA-terminer på mindre återhämtning

2017-08-18 15:14
Wall Street. Foto: All over press

Trots både politisk turbulens kring Trump-administrationen och terrordåd i Barcelona väntas viss återhämtning av torsdagens börstapp i USA.

Runt klockan 14.45 indikerade terminsutvecklingen för S&P500 +0,1 procent, Dow Jones industriindex sågs på strax över oförändrad nivå och för det teknikorienterade Nasdaq 100 sågs en terminsuppgång på 0,4 procent.

På torsdagen suddades veckans tidigare uppgångar ut på Wall Street och S&P500 visade vid stängning en nedgång på 1,5 procent. I Asien avslutades veckan med breda nedgångar och för Europa har börsskärmarna lyst rött under dagen med extra press för reserelaterade sektorer, som flygbolag, i spåren av börstappet i USA och terrorattacken i Barcelona.

USA-dollarindex har fortsatt ned på fredagen. På råvarumarknaden har oljepriset vänt upp under dagen, liksom flera basmetaller. Samtidigt har guldpriset stigit till sin starkaste nivå på nio månader, enligt Bloomberg News.

Bland enskilda aktier i den amerikanska förhandeln utmärkte sig klädkedjan Gap med en knapp 5-procent kursuppgång i spåren av höjd vinstprognos i torsdagskvällens rapport.

Halvledartillverkaren Applied Materials belönades med en uppgång på dryga 3 procent efter rapportsiffror, också sent torsdag.

Deere, som tillverkar grävmaskiner, fick i stället tummen ned på sin rapport där försäljningen inte matchade placerarnas förväntningar. Aktien tappade nästan 7 procent.

Kosmetikaföretaget Estée Lauder steg däremot i förhandeln när både resultat och försäljning visade sig vara bättre än förhandstipsen.

På fredagens fortsatta makrogenda finns preliminärt Michiganindex för augusti klockan 16.00. Indexet sjönk till niomånaderslägsta 93,4 i juli, men väntas nu stiga något till 94,0 i augusti.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom