Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

USA-terminer pekar nedåt

2016-04-07 14:23
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

USA-börserna väntas inleda torsdagens handel med att falla tillbaka. S&P 500-terminen var klockan 15.11 0,4 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,4 procent under.

Börserna i Europa har handlats strax under nollstrecket. Oljepriserna har fallit tillbaka efter gårdagens uppgångar samtidigt som dollarn har stärkts mot euron.

Bland statistiken noterades att antalet nya arbetssökande var något lägre än väntat i USA förra veckan.

Gårdagens Fed-protokoll bjöd inte på några djupare insikter i centralbankens tankegångar då flera ledamöter redan hållit tal. "Därmed visste vi redan de olika hållningarna innan protokollet", kommenterade Danska Bank.

Under dagen har flera ECB-ledamöter indikerat en villighet att stimulera ytterligare och det budskapet framgick även av protokollet till senaste mötet.

Federal Reserves ordförande Janet Yellen håller ett tal som inleds klockan 23.30 i kväll svensk tid.

Bland bolagsnyheterna dominerande Valeant vars långivare gått med på att förlänga tidsfristerna för inlämning av årsredovisning och kvartalsrapport och på att mildra lånevillkoren. Aktien var upp 7,1 procent i förhandeln.

L Brands, som äger Victoria's secret, meddelade, i samband med att försäljningen för mars rapporterades, att man tänker organisera om verksamheten. Försäljningen i jämförbara enheter i mars var något bättre än väntat. Aktien var oförändrad i förhandeln.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom