USA-terminer pekar uppåt

New York-börsernas terminer har stärkts successivt och pekar i nuläget på att vi i torsdagsöppningen får se ytterligare viss förstärkning av onsdagens uppgångar.

Terminen för breda storbolagsindexet S&P 500 noterades klockan 15.13 0,4 procent över fair value från onsdagens stängning. Motsvarande termin för Nasdaq 100 sågs 0,4 procent över sitt fair value.

I eftermiddagens amerikanska makroflöde steg orderingången för varaktiga varor med 4,9 procent i januari jämfört med december. Det var klart starkare än det utfall om +2,5 procent som väntades. Månadstakten mellan november och december reviderades upp, från preliminära -5,1 procent till -4,6 procent.

Huspriserna i USA var upp med 0,4 procent i december jämfört med november enligt FHFA, Federal Housing Finance Agency, marginellt mer än väntade +0,5 procent.

Veckodatan över nya arbetssökande inkom på 272.000 personer under förra veckan, nära förväntningarna vid 270.000.

I det amerikanska bolagsflödet rapporterade öljätten AB InBev, som bland annat säljer Budweiser-ölen, lägre än väntat kvartalsresultat enligt Bloombergs konsensus. Bolagets New York-noterade depåbevis tappade 2,5 procent i förhandeln.

Inför mötet mellan G20-ländernas finansministrar och centralbankschefer i Kina framåt helgen har USA:s finansminister fastslagit för Wall Street Journal att Kina måste tydliggöra att man inte avser genomföra en större valutadevalvering. Vidare anser Lew enligt intervjun att vissa bedömningar av den kinesiska ekonomin som presenteras inte går hand i hand med faktiska ekonomiska indikatorer.

På onsdagen sade Lew till Bloomberg TV att svag efterfrågan i världsekonomin är ett problem som inte bara kan lösas av USA och att det är viktigt att länder inte försvagar sina valutor för att skapa sig konkurrensfördelar.

Från kinesiskt håll har vice centralbanksordföranden Yi Gang enligt Reuters uppgivit att landets centralbank, PBOC, ska fortsätta göra växelkursen för landets valuta yuanen mer flexibel.

I fastlands-Kina föll Shanghaibörsen med dryga 6 procent på torsdagen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco