USA-terminer svagt uppåt

2016-03-04 14:03 Affärsvärlden SIX
New York-börsen. Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

USA-börserna väntas öppna just över oförändrade nivåer efter släppet av den viktiga sysselsättningsstatistiken. Det skulle i så fall innebära att marknaderna går mot den tredje veckan i rad med stigande kurser.

S&P 500-terminen var klockan 14.55 0,1 procent över fair value och Nasdaq 100-terminen var 0,2 procent högre.

Utfallet av sysselsättningsstatistiken i februari visade på en ökning med 242.000 arbeten. Analytikernas förväntningar låg samtidigt på en ökning med 190.000. Dessutom gjordes en upprevidering för de två föregående månaderna med totalt 29.000 arbeten.

"I dag är jobbrapporten nyckeln", sade Nour Al-Hammoury, chefsmarknadsstrateg vid ADS Securities i en kommentar som Marketwatch tagit del av.

Arbetslösheten var oförändrad vid 4,9 procent i februari i linje med förväntningarna. Den nuvarande nivån ligger inom den nivå som Federal Reserves ledamöter ser som ett troligt genomsnitt på lång sikt.

Bland enskilda bolag steg Hewlett Packard med 10 procent i förhandeln efter att bolaget sent på torsdagen kom med ett resultat som överträffade förväntningarna.

Facebook kan komma i rampljuset efter en rapport om att bolaget har sett över sin skattestruktur och inte längre kommer att driva försäljning genom större brittiska annonsörer genom sitt internationella huvudkontor i Irland. Det innebär att Facebook kan komma att få en större skatt.

Carmike Cinemas höjdes 15 procent i förhandeln. Under torsdagen uppgav AMC Entertainment Holdings planer om att köpa CArmike för 1,1 miljarder dollar och därigenom bli den största amerikanska rörliga biografoperatören.

Staples rapport lyckades inte nå upp till förväntningarna. Den jämförbara försäljningen sjönk 5 procent i bolagets fjärde kvartal. Bolaget räknar med att stänga 50 butiker i Nordamerika under 2016. I det första kvartalet väntas ett resultat per aktie i intervallet 0,16 till 0,18 dollar.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom