USA-terminerna pekar nedåt

2016-02-09 14:03 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

De amerikanska börserna väntas öppna med nedgångar av terminerna att döma. Det sura börshumöret i Asien och Europa smittar av sig och det fortsatt låga oljepriset gör inte investerarna mer riskvilliga.

S&P 500-terminen var klockan 14.47 0,9 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 1,1 procent lägre.

Oljepriset är något svagare under tisdagen. International Energy Agency, IEA, sänkte i samband med sin månadsrapport sin prognos för den globala oljeefterfrågan för 2015-2016. Senare ikväll kommer den amerikanska Energy Information Administration, EIA, med sin månadsrapport och efter börsens stängning väntas oljelagerstatistik från API.

Läskjätten Coca-Cola redovisade en försäljning och resultat per aktie som var snäppet bättre än analytikerna hade väntat sig. Aktien handlas 0,3 procent högre i förhandeln.

Ingersoll-Rand, en konkurrent till Atlas Copco, redovisade ett resultat per aktie som slog både fjolårsresultatet och analytikernas förväntningar. Försäljningen var som väntat och i linje med i fjol.

Även Steris, en konkurrent till Getinge, redovisar ett justerat nettoresultat som kom in över analytikernas förväntningar och fjolårets resultat.

Efter börsens öppning väntas fler statistikpunkter, amerikanskt grossistlager för december och lediga jobb enligt JOLT i december.

Ikväll är det dags för delstaten New Hampshire att husera primärval inför presidentvalet.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet