Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

USA-terminerna pekar uppåt

2016-05-16 14:27
Wall Street. Foto: TT

De amerikanska börserna väntas inleda måndagens strax över nollstrecket.

S&P 500-terminen var klockan 15.05 0,1 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,2 procent över.

Börserna i Europa, de som är öppna trots annandag pingst-firande, handlades ned. Bland de bidragande faktorerna återfanns svag kinesisk statistik över detaljhandel och industriproduktion för april.

Warren Buffets köpte 9,8 miljoner aktier i Apple, värda runt 1 miljard dollar, och sålde nästan hela innehavet i Procter & Gamble i det första kvartalet. Apple var upp 1,7 procent och P&G ned 0,6 procent i förhandeln.

Google, eller Alphabet som bolaget numera heter, kommer enligt källor till The Telegraph att tilldömas rekordböter, runt 3 miljarder euro, av EU-kommissionen för att otillbörligt ha gynnat den egna prisjämförelsesajten i sökresultaten. Aktien var ned 0,1 procent förhandeln.

Pfizer har lagt ett bud på Anacor värt totalt 4,5 miljarder dollar, som inklusive skulder ger hela Anacor ett värde på 5,2 miljarder. Budet innebär en premie på 55 procent jämfört med stängningen i fredags. Anacor steg 54,6 procent i förhandeln. Pfizer tappade 0,7 procent.

Amazon planerar enligt källor till Wall Street Journal att bredda utbudet av produkter som säljs under egna varumärken under de kommande åren. Aktien var upp 0,4 procent i förhandeln.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom