Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

USA-terminerna pekar uppåt

2017-10-05 15:11
Foto: Paul Brown/IBL

Terminerna för de stora amerikanska börsindexen pekade mot en inledning på torsdagens handel åt det positiva hållet efter sju dagar på raken med uppgång.

Klockan 15, svensk tid, låg terminerna för Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 mellan oförändrat och +0,1 procent och terminen för teknikorienterade Nasdaq 100 hade samtidigt stigit 0,3 procent.

USA-statistik före öppning var marginellt bättre än väntat och gav inget direkt avtryck i marknaden. Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 12.000 personer, till 260.000 personer, under vecka 39, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 265.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Bloomberg News snittprognos.

USA:s samlade underskott i handelsbalansen minskade till 42,4 miljarder dollar i augusti, från reviderade 43,6 miljarder föregående månad (43,7). Analytiker hade räknat med ett underskott på 42,7 miljarder dollar, enligt Bloomberg New.

På onsdagen handlades New York-börserna till strax över oförändrade nivåer. Det följdes av något stigande kurser i Asien på de börser som var öppna. I både Fastlandskina, Hongkong och Sydkorea var det helgstängt. På Europamarknaderna har det på torsdagen varit lite blandade rörelser.

På råvarumarknaderna handlades oljan med mindre prisuppgångar på eftermiddagen medan det var varierad riktning för basmetaller.

Bland enskilda aktier sjönk både UPS och Fedex runt 2 procent i den amerikanska förhandeln efter mediauppgifter om att näthandelsjätten Amazon håller på att ta fram en egen leveranstjänst.

Seaworld Entertainment stack ut med en kursuppgång på över runt 2 procent. Enligt uppgifter i media är Legolands ägare Merlin Entertainments intresserad av att lägga bud på nöjesparken Seaworld.

Go Pro, som tillverkar actionkameror, vände upp någon procent efter att ha fallit på onsdagen på beskedet att Google lanserar en fästbar kamera. Google noterades strax över oförändrat.

På torsdagens fortsatta USA-agenda finns veckoindex för Bloomberg konsumentförtroende (klockan 15.45) och industriorder (klockan 16.00).

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom