USA-terminerna vänder till plus

Positiva tullsignaler bidrog till att terminerna för de amerikanska börserna vände från att ha handlats strax under nollan till att visa marginella uppgångar inför torsdagens officiella öppning.
USA-terminerna vänder till plus - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Terminerna reagerade positivt på att kinesisk media vid 14-tiden rapporterat att USA kan komma att skjuta upp de tullar som skulle införas mot kinesiska importvaror den 15 december även om ett handelsavtal inte nåtts till dess.

Tidigare hade källor uppgett för Bloomberg News att Kinas chefsförhandlare och vice premiärminister Liu He är försiktigt optimistisk till chanserna att nå ett ”fas ett”-handelsavtal med USA.

Enligt Wall Street Journal har Liu He också bjudit in de amerikanska förhandlarna Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin till Peking för mer samtal.

Vid 14.45-tiden noterades terminen för S&P 500 upp 0,1 procent. Terminerna för Dow Jones industriindex och Nasdaq 100-terminen handlades strax över nollan.

På onsdagen fick rapporter om att ett handelsavtal mellan USA och Kina kan dra ut på tiden USA-börserna att stänga ned 0,4-0,5 procent.

Även i Asien och Europa visade börsindexen en negativ utveckling under torsdagen.

Bland amerikanska aktier fortsatte dåliga nyheter flöda in från detaljhandelssektorn. Macy’s föll 4,5 procent i torsdagens förhandel efter att varuhuskedjans kvartalsförsäljning missat analytikernas förväntningar och prognosen för helårets sänkts.

Tidigare i veckan har Home Depot och Kohls tyngt sektorn med svaga rapporter och sänkta försäljningsprognoser. Butikskedjan Lowes klättrade däremot efter att rapporten varit starkare än väntat och prognosen höjts.

Juvelerarkedjan Tiffany handlades upp 3,2 procent till 127:25 dollar. Sent på onsdagskvällen höjde det franska lyxkonglomeratet LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy, budet på Tiffany & Company till 130 dollar per aktie.

Enligt CNBC för den amerikanska nätmäklaren Charles Schwab samtal om att köpa sektorkollegan TD Ameritrade. Ett avtal kan komma att offentliggöras redan på torsdagen. TD Ameritrades aktie rusade närmare 24 procent och Charles Schwab stärktes 8,8 procent.

Före börsöppning presenterades statistik som visade på något fler nyanmälda arbetslösa förra veckan än väntat. Samtidigt steg Philadelphia Fed Index, över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen, till en klart högre nivå än väntat.

Klockan 16 presenteras USA-siffror över försäljning av befintliga bostäder och ledande indikatorer för oktober.

Efter torsdagensbörsens stängning väntas klädkedjan GAP släppa sina kvartalssiffror.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco