Utrikesminister Margot Wallström avgår

Utrikesminister Margot Wallström (S) kommer att avgå i förtid. Hon har meddelat statsminister Stefan Löfven att hon vill sluta efter fem år på posten, säger hon till Dagens Nyheter.

– Jag gör det för att jag vill vara mer med min man, mina barn och mina barnbarn, säger Wallström till tidningen.

– Jag lämnar med stolthet. Jag tycker att vi har uträttat viktiga saker. Sedan är det alltid ett vemod. Efter den här tiden tycker man att man börjar kunna det här. Men man måste också veta att allting har sin tid och sin ände. Där är vi nu.

”Jag har ägnat mig helhjärtat åt uppgiften att göra Sverige säkert, respekterat i omvärlden och uppskattat som samarbetspartner. Att tillsammans med andra möta vår tids stora utmaningar”, säger utrikesministern i ett pressmeddelande.

Det framgår inte exakt när Wallström lämnar sin post, men hon säger att det kommer att ske i närtid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.