Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Valeant backar i förhandeln

2016-04-13 13:58

 USA-börserna ser ut att gå mot ännu en dag med stigande kurser, av terminerna att döma.

När det återstod cirka 50 minuter till handelsstart var S&P 500-terminen 0,5 procent över sitt fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,7 procent över sitt fair value.

Kurserna på Wall Street steg ordentligt på tisdagen i spåren av oljeprisuppgångar och förhoppningar inför oljeproducentmötet i Doha som äger rum i helgen.

Oljepriserna har dock rekylerat ned något från gårdagens nivåer men Brentoljan handlas fortsatt över nivån om 44 dollar per fat.

På onsdagen tycks det vara stark handelsdata från Kina som till stor del stöttar sentimentet. Den kinesiska importen krympte i mars samtidigt som exporten steg för första gången på nio månader.

"Kinesiska handelsdatan som var bättre än väntat är dagens nyhet. Samtidigt spelar de högre oljepriserna också in. Marknaden håller ständigt utkik efter signaler om att tillväxten inte är på väg nedåt och det pekar i den riktningen", resonerar LLB Asset Managements aktie- och räntechef Christian Zogg för Bloomberg.

Inför börsöppning har storbanken JP Morgan Chase bekänt färg. Resultatet exklusive engångsposter blev 1,35 dollar per aktie i det första kvartalet 2016. Det var bättre än det väntade resultatet enligt Zacks Estimates som låg på 1,26 dollar per aktie.

Den amerikanska storbankens vd tillika ordförande Jamie Dimon bedömde kvartalsresultatet som solitt med starka underliggande drivkrafter. Aktien var upp 2,2 procent i förhandeln.

Problemdrabbade Valeant figurerade återigen i nyhetsflödet då bolaget gått ut med att vissa obligationsägare vill försätta läkemedelsbolaget i teknisk betalningsinställelse. Aktien var ned 2 procent i förhandeln.

Makroagendan i USA har hittills bjudit på PPI-siffror samt detaljhandelsstatistik.

Producentpriserna sjönk med 0,1 procent i mars jämfört med närmast föregående månad. Marknaden hade tippat på en uppgång om 0,3 procent.

Omsättningen i detaljhandeln var också lägre än väntat, ned 0,3 procent i mars jämfört med närmast föregående månad. Väntat var en uppgång på 0,1 procent.

Senare väntas den officiella oljelagerstatistiken inför vilken branschorganisationen API på tisdagen presenterade siffror som indikerade att de amerikanska råoljelagren steg med 6,2 miljoner fat under förra veckan.

Klockan 20.00 svensk tid presenterar centralbanken Federal Reserve sin konjunkturrapport Beige Book.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom