Välkänd analytiker investerar i Cimco

I Cimco Marines planerade riktade nyemission är en av de nya investerarna Per Lindberg, tidigare finansanalytiker på ABG Sundal Collier.
Välkänd analytiker investerar i Cimco - comco-affarsvarlden-700_binary_6856206.png

Det bekräftar Cimco Marines talesperson Lars Sjögrell för Affärsvärlden.

Dieselutombordarbolaget är positiva till att få in Lindbergs analyskompetens i ägarlistan.

Den riktade emissionen på 65 miljoner kronor meddelades i början av september, några dagar efter att bolaget rapporterat att förseningar och tekniska problem spräcker den tidigare leveransplanen för 2017.

I Cimcos noteringserbjudande var teckningskursen 14,50 kronor. Sedan dess har aktien som högst handlats upp till 26,30 kronor för att falla till som lägst 16,20 kronor direkt efter nyheten om förseningarna, enligt Infront.

I skrivande stund står kursen i 17,10 kronor och i den riktade emissionen ska ett antal utvalda investerare få teckna nya aktier för 15 kronor styck. Per Lindberg, den befintliga storägaren Prioritet Group, Magnus Linderoth och Sonny Johansson är namngivna bland de ”största” av dessa investerare enligt pressmeddelandet som gått ut. Cimco vill ännu inte avslöja exakt hur stor del någon enskild investerare tar i den riktade emissionen.

Emissionen måste nu godkännas av en extrastämma den 20 september. Enligt Sjögrell finns brett stöd för emissionen bland de storägare som var med om att ta bolaget till First North i somras.

Per Lindberg har valt att för stunden själv inte kommentera sin planerade investering i Cimco.

Lindberg sade enligt uppgift till Nyhetsbyrån Direkt upp sig från sitt analytikerjobb på ABG Sundal Collier i slutet av 2016. På ABG blev Per Lindberg känd i bredare aktiekretsar som en tidig och uppmärksammad kritiker av biometribolaget Fingerprint Cards börsframgångar.

Affärsvärlden satte ett tecknaråd på Cimco-aktien inför sommarens notering.

Uppdatering 2017-09-20: Extrastämman röstade igenom emissionen. Per Lindberg stod för motsvarande 47 procent av emissionens kapital, eller drygt 30 miljoner kronor. Prioritet Group var näst störst med drygt 5 procents andel.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.