Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Välling-vd blir Brio-chef

2008-08-14 12:26

Brio har fått en ny vd i Andreas Sbrodiglia, som tidigare varit vd för Semper. Leksaksföretagets styrelseordförande Daniel Sachs säger till Affärsvärlden att det handlar om naturlig tidpunkt för vd-byte.<br></br> - Hela bolaget går in i en ny fas, säger Daniel Sachs.

Brios förre vd Thomas Bräutigam lämnade leksaksföretaget tidigare i år. Sedan dess har finanschefen Håkan Johansson klivit in som tillförordnad vd. Nu har leksaksföretaget dock hittat en efterträdare i Andreas Sbrodiglia, som bland annat varit vd för barnmatsföretaget Semper.

Daniel Sachs, vd för Proventus och styrelseordförande för Brio, menar att Sbrodiglias erfarenhet av konsumentvaror är spelade in i beslutet.

– Andreas Sbrodiglia har en gedigen erfarenhet från konsumentvarubranschen, bland annat från Semper där han arbetat med samma målgrupp som Brio, det vill säga föräldrar till småbarn.

Vad är strategin för Brio i nuläget?

– Brio är inne i period av väldigt påtaglig utveckling. Det är egna starka produkter som ska ge lönsamhet. Vi har förändrat strukturen i bolaget och ska lansera nya produkter under hösten.

Och då är det lämpligt att byta vd?

– Det är en naturlig tid för bolaget att byta ledarskap. Hela Brio går in i en ny fas, fokus flyttar från omstrukturering och produktutveckling till försäljning, distribution och marknadsföring. Andreas Sbrodiglia har erfarenhet av detta, vilket kommer att vara av mycket viktigt för Brio.

Kommer detta att vända den negativa utvecklingen för Brio?

– Brio har under en lång tid haft begränsad produktutveckling och därmed mött hårdare och hårdare konkurrens. Det är den utveckling som behöver vändas. Att förändra ett bolag i grunden tar tid, det är viktigt att komma ihåg.

Det har spekulerats i att Brio skulle passa bättre som avnoterat. Vad är er syn som huvudägare?

– Det finns inga planer på en sådan förändring.

Carl Gustafsson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom