Valutamäklare rasar i förhandeln

New York-baserade valutamäklaren FXCM rasar över 80 procent i fredagens förhandeln på Nasdaqbörsen. Det följer på ett ras på drygt 15 procent under gårdagen.

Bolaget uppgav på torsdagen att deras kunder drabbades av betydande förluster efter att Schweiz centralbank beslutat att slopa valutagolvet för schweizerfrancen. De kraftiga rörelserna genererade negativa saldon gentemot FXCM på cirka 225 miljoner dollar.

FXCM uppgav att bolaget riskerar att bryta mot vissa regulatoriska kapitalkrav. Mäklaren diskuterar nu alternativ för att återställa  kapitalnivåerna och för samtal med tillsynsmyndigheterna.

Credit Suisse sänker också sin rekommendation för FXCM två steg till underperform.

– Detaljerna är sparsamma, men vi tror att FXCM:s likviditetsgaranter upphörde med marknaderna i den schweiziska francen, vilket innebär att företaget inte kan stänga kunders förlustpositioner, skriver banken i sin analys.

Banken bedömer är tiden nu är en kritisk faktor för valutamäklaren då tillsynsmyndigheterna tenderar att vara otåliga när kapitalkraven åsidosätts.

– Vi bedömer att frånsett ett kapitaltillskott över natten kommer FXCM inte att kunna genomföra affärer, därför förutser vi att aktien kommer närma sig bokfört värde på 3,15 dollar.

FXCM faller dock ännu kraftigare och är ned runt 84 procent till 2,02  dollar i förhandeln på Nasdaqbörsen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.