Vänta med högvärderat teknikbolag

Aktien rusar fram på börsen. Historiskt hög värdering och risk för flaskhalsar i leveranskedjan gör att aktien bör gå att plocka upp på lägre nivåer.
Vänta med högvärderat teknikbolag - aktier-index-penna-affarsvarlden-700_binary_6895032.jpg

VÄNTA Teknikbolaget HMS Networks lever i den bästa av världar och rider på flera heta megatrender, framför allt automatisering och Sakernas internet (IoT). HMS egenutvecklade produkter möjliggör kommunikation mellan industriella maskiner.

Den historiska tillväxten imponerar med en genomsnittlig tillväxt på 16 procent per den senaste tioårsperioden. Orostecken kring en fortsatt avvaktande utveckling i USA kvarstår dock.

Likaså signalerar ledningen att det är långa ledtider för elektronikkomponenter och att HMS därför ökat sitt komponentlager. Vår bedömning är att risken ökat för flaskhalsar i leveranskedjan, något som i viss utsträckning kan påverka omsättningen negativt de närmaste kvartalen.

Värderingsmässigt sticker HMS ut – som vanligt. Dagens ev/ebit 30 och p/e 41 är rejält över det historiska tioårssnittet kring ev/ebit 20 och p/e 30. Att gå emot stjärnan bland investmentbolagen, HMS största ägare Latour, bär visserligen emot. Men i det korta perspektivet är värderingen helt enkelt för hög, och vi rekommenderar därför att leta efter ett bättre ingångsläge senare under året.

Ovanstående är en sammanfattning av aktierådet Priset är för högt

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets