Världens första superyacht med hybridmotor

I genomsnitt drar en superyacht över 490 liter bränsle per timme – när den går på tomgång. Nu har dock ett mer miljövänligt alternativ lanserats, skriver CNBC.

Våren 2008 lanserade den österrikiska båttillverkaren Frauscher världens första hybridbåt.

Nu har det holländska yachtvarvet Feadship lanserat ”Savannah”, världens första hybriddrivna superyacht.

Den kan antingen köras enbart med elmotorn, som drivs av ett gigantiskt batteripaket, eller med dieselmotorn från Wärsilää eller med en kombination av båda. Det är samma princip som för Volvos elhybridbilar där både dieselmotorn och elmotorn kan kopplas in samtidigt.

Savannah mäter 273 fot, har fem våningsplan och en maxhastighet på 19 knop. Inne i yachten finns en pool, bio och en undervattenslounge där gästerna kan se rakt ut i vattnet.

Yachten tog fyra år att bygga och väntas levereras någon gång under våren, skriver CNBC.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.