Vattenfall ökar vinst och omsättning

Vattenfall utvecklas strategiskt och finansiellt i rätt riktning och vid utgången av det tredje kvartalet rapporterar bolaget en tydlig förbättring i sina finansiella nyckeltal. Det skriver vd Magnus Hall i delårsrapporten.

För det tredje kvartalet ökade det underliggande rörelseresultatet med 1,5 miljarder kronor till 3,6 miljarder kronor.

”Vi såg en positiv utveckling för den underliggande verksamheten med viktiga bidrag från högre erhållna priser och en växande portfölj inom vindkraft”, skriver vd.

Nettoomsättningen ökade med 12 procent under kvartalet, eller 10 procent exklusive valutaeffekter, till 35,9 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.