Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Vd: Försäljningen var ett ekonomiskt vansinne

Hexagons vd Ola Rollén sålde närmare hälften av sitt innehav i egna bolaget och säger att försäljningen är ”ekonomiskt vansinne”. 

Under finanskrisen rasade Hexagons aktiekurs, vilket skärrade Ola Rollén och hans aktier var ett tag belånade till över 95 procent. Som lägst var kursen nere i 25 kronor i januari 2009.

- Hade jag då blivit påkörd av en bil på väg till jobbet, då hade min familj aldrig kunnat betala av de lån jag hade tagit, säger Ola Rollén till DI.

Igår kom transaktionen där 11,7 miljoner aktier sålts.  Av dessa var Ola Rolléns andel 1,7 miljoner Hexagon-aktier. Aktien såldes för 150 kronor genom så kallad bok och var 7 procent under tisdagens stängningskurs. 10 miljoner aktier såldes av Melker Schörlings bolag MSAB, vilket var cirka 10 procent av hela innehavet. Ola Rollén äger efter transaktionen cirka 2 miljoner aktier, enligt DI.

- Jag äger fortfarande över 300 miljoner i Hexagon, säger han till DI.

Båda Rollén och Schörling tror starkt på aktien och har meddelat att de sålt färdigt. I Ola Rolléns fall i alla fall inte inom en snar framtid. Han menar att han någon gång måste sälja aktierna.

- Någon gång måste jag väl sälja. Jag kommer ju att dö någon gång. Och jag kanske slutar på Hexagon innan jag dör, det får vi hoppas, säger han till DI.

- Den här aktien kommer att gå jättebra, säger Ola Rollén till DI.

Ola Rollén sålde aktien för 150 kronor men hans mål och tro är att aktien inom några år står i minst det dubbla, det vill säga 300 kronor.

Även Melker Schörling menar att aktien har mer att ge och att köparna, däribland H&M-ägaren Stefan Persson (via sitt bolag Ramsbury Invest) har gjort en bra affär.

affarsvarlden Administrator

Jonas Karström

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom