Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Vd: "Jag är helt knäckt"

2011-03-22 06:42

Finansmannen Erik Penser trappar upp striden med den sparkade chefen för minröjaren Countermine, Christer Bergquist. Samtidigt har ett hemligt mejl från bolagets vd Lars Nylin läckt ut till media.

Tidningen Dagens Industri rapporterar på tisdagen att finansmannen Erik Penser och dennes partner Lars Thulin skickat in ytterligare ammunition i skadeståndskraven på 32 miljoner kronor mot företrädarna för det tidigare noterade företaget Countermine.

Tvisten, som Afv.se har rapporterat om tidigare, gäller påstådda lögner och överdrifter och sanningar som undanhållits i kvartals- och årsredovisningar och prospekt under 2009. Erik Penser och Lars Thulin vill ha tillbaka de pengar de betalt in i en emission på, som de menar, felaktig information.

Under måndagen kompletterade de två sin tidigare argumentation med två inlagor till Stockholms tingsrätt, som haft målet sedan oktober förra året. Enligt Dagens Industri preciserar Erik Penser och Lars Thulin i en rad punkter i sina nya inlagor hur de har blivit lurade.

Det starkaste beviset, enligt tidningen, är ett mejl till Christer Bergquist från den 14 juni 2009. Där skriver bolagets grundare och tidigare vd Lars Nylin om motgångarna i samband med att bolagets Caterpillar-baserade minröjare misslyckats i ett minröjartest som fått avbrytas.

"Christer, jag är helt knäckt nu, har varit på möte med AMA. Tomas och Nicklas tog beslutet själva att avbryta testen efter endast 15 procent kört, inte konfirmera med varken dig eller mig. Jag är helt ställd nu, hur i helvete kan man vara så dum vi är i ålöje nu, skriver Lars Nylin i ett mejl daterat den 14 juni 2009, enligt DI.

 

Christer Bergquists villa på Lidingö är till salu för 19 miljoner kronor. Enligt mäklare som Dagens Industri har talat med är det totala försäljningspriset, inklusive en obebyggd granntomt, 27 miljoner kronor.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom