Vd säljer aktier för 6,5 miljarder

Amazons vd Jeff Bezos har den här veckan sålt cirka 1 miljon aktier värda drygt 755 miljoner dollar, nästan 6,5 miljarder kronor.

Det rör sig om en ren rutin då Bezos säljer en del aktier varje år enligt en förutbestämd plan. Siffran i sig är dock en av de största med tanke på att aktien gått urstarkt på börsen och är upp 44 procent sedan hans senaste större försäljning.

Det återstår att se vad Jeff Bezos väljer att göra med pengarna, men han saknar inte direkt intressen skriver Business Insider. Kanske investerar han i sitt företag inom rymdraketer, Blue Origin, eller kanske tidningen The Washington Post som han köpte upp 2013.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets