Vd tankar i Sprint

Den amerikanska teleoperatören Sprints vd Marcelo Claure har den här veckan köpt drygt 5 miljoner aktier i det egna bolaget.

Det rapporterar Wall Street Journals nätupplaga sent på fredagen svensk tid.

Claure betalade omkring 25 miljoner dollar för 5,08 miljoner aktier till snittkursen 4,92 dollar per aktie. Aktierna köptes i separata transaktioner i onsdags och torsdags.

För knappt en månad sedan presenterade Sprint en svag rapport. Bolaget har svårt att behålla sina kunder. Sprint har dragits med problem under en längre tid. Sprint pressas som nummer tre på den amerikanska marknaden.

Både Ericsson och Nokia Networks är leverantörer åt Sprint.

Ericsson kommunicerade år 2010 att bolaget fått en del av en order från Sprint som kommer att löpa över sju år. Ordervärdet uppgavs då till mellan 10-11 miljarder dollar.

Nokia kommunicerade en order från Sprint i slutet av år 2013 avseende TDD LTE.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience