Venue Retail Group överväger konkurs

Venue Retail Group ser stora negativa effekter av coronavirusets utbrott, har sökt men inte fått nödfinansiering. Därför måste bolaget överväga alla tillgängliga alternativ, inklusive men inte begränsat till konkurs.
Rizzo
Skokedjan Rizzo ingår i börsbolaget Venue Retail Group. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Bolagets bedömning i nuläget är att VRG:s totala försäljning de senaste dagarna och den senaste veckan minskat mellan 70-80 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

”Mot den bakgrunden har en akut likviditetsbrist snabbt uppkommit i bolagets verksamhet och bolaget har i dag sökt men ej erhållit en nödfinansiering om 60 miljoner kronor från en av de nordiska storbankerna”, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets