Veoneer lyfter på uppgifter om nyemission

Bilsäkerhetsföretaget Veoneer avser att ta in sammanlagt 500 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,8 miljarder kronor, i två emissioner. Aktien lyfter på beskedet.
Veoneer lyfter på uppgifter om nyemission - veoneer-700_binary_6956805.jpg

Den en av stamaktier för 350 miljoner och det andra av konvertibler för ett nominellt belopp om 150 miljoner dollar.

Det uppgav bolaget i ett pressmeddelande efter de nordamerikanska börsernas stängning på måndagen.

”Veoneer avser att använda nettointäkterna från erbjudandena av stamaktier och det konvertibla lånet för rörelsekapitaländamål och andra generella verksamhetssyften”, skriver bolaget.

Inget av erbjudandena är villkorat av det andra erbjudandets fullföljande. Inget erbjudande lämnas till allmänheten i Sverige eller någon annanstans i Europa och erbjudandena kommer att rikta sig endast till ”kvalificerade investerare”, framgår det vidare.

Veoneer flaggade i samband med den senaste kvartalsrapporten för att bolaget mot bakgrund av bland annat den förändrade marknadssituationen beslutat sig för att söka finansiering upp till 500 miljoner dollar. Budskapet då var att bolaget tittade på olika alternativ för en sådan finansiering.

Veoneer handlades vid 9.45-tiden på tisdagen till 195:60 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med knappt 9 procent för dagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco