Verkstad gick bäst på Wall Street

New York-börserna handlades spretigt under tisdagens handel. Fokus hos marknadsaktörer låg fortfarande på frågor rörande handel och investerare försökte avkoda de något mer optimistiska tonerna från helgens G7-möte.
Verkstad gick bäst på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Vid stängningen var Dow Jones storbolagsindex ned 0,5 procent till 25.773. Det bredare indexet S&P 500 sjönk 0,3 procent till 2.868, medan Nasdaq Composite backade 0,3 procent till 7.826.

“Vid halvåret sa vi att handelskriget måste bli värre innan det kan bli bättre och det är fortfarande mycket vapenskrammel. Jag tror att vi fortfarande är i mitten av det. Jag tror inte att presidentens senaste kommentarer markerade en början på en pålitlig och konsistent lösning här”, sade David Donabedian, vid CIBC Private Wealth Management, till Bloomberg News.

Sektorsvis presterade verkstad och råvaror bäst, medan finansrelaterat och energi agerade sänken.

Tobaksbolaget Philip Morris förhandlar med Altria Group, som för tio år sedan knoppade av bolaget, om en fusion. Rykten om affären fick Philip Morris aktie att handlas ned under måndagen, och aktien fortsatte ned under tisdagens handel när ryktena bekräftades. Strukturen på sammanslagningen skulle ge Philip Morris en ägarandel på 58 procent av det sammanslagna bolaget och Altria en ägarandel på 42 procent.

Philip Morris sjönk 7,8 procent, samtidigt som Altria handlades ned 4,0 procent, från att tidigare handlats upp runt 6 procent.

Johnson & Johnson handlades upp drygt 1,4 procent. Läkemedelskoncernen tvingas betala 572 miljoner dollar till den amerikanska delstaten Oklahoma för att felaktigt marknadsfört opiodläkemedel, där J&J skall ha duperat läkare till att skriva ut läkemedlen. Boten blev i den lägre delen av det förväntade intervallet, som enligt analytiker vid Wells Fargo sträckte sig från 500 miljoner till 5 miljarder dollar.

Det brittiska oljebolaget BP som är särnoterat i USA, är i förhandlingar med Hilcorp inom samma sektor om att sälja sin verksamhet i Alaska, med en prislapp om 5,6 miljarder dollar. Strukturen på affären skulle omfatta 4,0 miljarder kontant och 1,6 miljarder dollar över tid. Aktien handlades upp 0,8 procent.

Activision steg 4,9 procent efter att servrarna till “World of Warcraft Classic”, en nostalgisk version av det 15 år gamla spelet, öppnat och intresset varit större än förväntat.

Livsmedelsbolaget JM Smucker föll 8,2 procent efter att ha levererat en rapport under förväntan samtidigt som bolaget sänkte sina prognoser. Resultatbesvikelsen kan härröras till ledtider av transporter samt ett fall i kaffe- och jordnötssmörspriser, enligt bolagets vd. General Mills i samma sektor drogs med i fallet och handlades ned 3,8 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 6 punkter till 1,47 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.