”Vi försökte träffa rekylen”

2012-05-31 15:58 Frida Sjödin

De tänkte taktiskt hela vägen. Till slut stod Flashback som vinnare i Fondspelens lagtävling. <br/> – Vi höll oss positiva medan alla andra föll ned i avgrunden, säger lagmedlemmen Philip Carlsson till Affärsvärlden.

Nära 8 000 deltagare kämpade om prestige och pengar i Fondspelen 2012. Men bara en kunde vinna den individuella klassen och knata hem med en prissumma på 30 000 kronor placerade i en depå.

– Jag ville gärna ha utdelning, säger studenten Filip Nolhage Olin från Lund.

Med bara några dagar kvar såg det ut som att tvåan Philip Carlsson, nationalekonomstudent i Jönköping, skulle vara den som avgick med segern. Han hade då tagit tre veckosegrar och hade vittring på förstaplatsen. Men det blev Filip Nolhage Olin som tog hem den till slut. För det fick han inte bara stå längst upp på pallen, utan även föräras med Swedbanks spurtpris.

Philip Carlsson eftersom han även ingick i laget Flashback, som tidigt tog ledningen i lagtävlingen och höll den ända in i mål.

– Taktiken var att vara aktiv. De flesta gick in i räntefonder. Vi höll oss positiva medan alla andra föll ned i avgrunden, säger han till Affärsvärlden TV.


Här är resultatet från Fondspelen 2012.

Vi vann Fondspelen 2012

Individuella

1 Filip Nolhage Olin

2 Philip Carlsson

3 Oscar Klasmark

Skoltävlingen

Fyrisskolan AK, lagledare: Per Karlén

Lagtävlingen

Flashback, lagledare: Oscar Klasmark

Frida Sjödin

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet