Vigmeds vd får lämna

Vigmed meddelar att styrelsen med omedelbar verkan beslutat att utse Henrik Olsen till tillförordnad verkställande direktör. Detta innebär att Finn Ketler lämnar sitt uppdrag som vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets styrelse och ledning har, med anledning av den otillfredsställande försäljningsutvecklingen under året, genomfört en strategisk genomgång av verksamheten. Detta har resulterat i att styrelsen nu fattat beslutet att Vigmeds resurser tydligare skall fokuseras mot marknads- och försäljningsarbete av redan lanserade produkter. Högsta prioritet kommer att vara ett proaktivt samarbete med bolagets distributörer. Arbetet med utveckling av nya produkter och lösningar kommer under en period att nedprioriteras.

”Då Vigmed nu går in i en period med lägre investeringar och lägre nivå på utvecklingsaktiviteter bedömer styrelsen att kapitalutflödet för kommande år kommer att reduceras jämfört med perioden 2014-15”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Styrelsen anser att det som en konsekvens av ovan krävs ett mer försäljnings- och resultatinriktat ledarskap, varför man beslutat att med omedelbar verkan utse Henrik Olsen till tillförordnad vd. Styrelsen har för avsikt att genomföra en strukturerad process och utse en permanent vd för bolaget.

Hittillsvarande vd, Finn Ketler, kommer tills vidare att stå till vd:s förfogande för speciella uppgifter.

Henrik Olsen har varit anställd på Vigmed sedan hösten 2013, där har han fram till i dag varit ansvarig för Vigmeds påbörjade etablering på utomeuropeiska marknader.

”Bolagets utveckling under det senaste året har varit en besvikelse. Det finns flera identifierade skäl till detta och dessa har nu åtgärdats. De förseningar som uppstått har dock skadat förtroendet för verksamheten och vi måste nu få fart på försäljningen av våra produkter. Genom förändringen som nu sker på ledningsnivå är styrelsen övertygad om att vi kommer att få till den fokusering och nytändning som krävs hos såväl medarbetare som distributörer”, kommenterar styrelseordförande Lennart Holm.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.