Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Vinnarfonderna på Lindabs rapportrusning

Foto: Lindab

Ett flertal fonder gynnas av att Lindab stiger strax över 7 procent på sin kvartalsrapport, enligt analystjänsten Morningstar. 

I toppen i ägarlistan bland aktivt förvaltade fonder finns Peab-fonden, en fond från Cicero Fonder som placerar upp till 40 procent i Peab-aktier. Innehavet i Lindab utgjorde 4,2 procent av portföljen vid utgången av januari, och placerar sig därmed högst upp i listan. 

Specialfonden följs av Lannebo Småbolag Select och Fidelity Nordic, där Lindab hade en portföljvikt på 3,7 respektive 3,5 procent i samband med innehavsrapporteringen vid årsskiftet. 

Därefter får man söka sig längre ned i listan sett till portföljvikt för att hitta aktivt förvaltade fonder med större innehav i Lindab, däribland Strand Småbolagsfond, Catella Småbolag, Coeli Sverige och Lannebo Småbolag. Även hedgefonden Origo Capital är en av vinnarna på Lindabs rapportrusning då Lindab är fondens största innehav med 13,5 procent.

Omsättningen för Lindab uppgick till 2 384 miljoner kronor (2 185) i det fjärde kvartalet, att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 2 413. Rörelseresultatet blev 147 miljoner kronor (109), väntat rörelseresultat var 159.

Affärsvärlden Redaktionen

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom