Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Vinsten sjunker i New Wave

2018-11-08 07:26
Fynd? Torsten Janssons New Wave tillhör börsens billigaste bolag sett till nyckeltalet price/book. Foto: Lina Alriksson

"I den fas vi befinner oss, med stora investeringar i försäljning och marknadsföring samt investeringar i infrastruktur för att fortsätta vår tillväxt, kan det medföra lägre resultat vissa kvartal", kommenterar vd Torsten Jansson i delårsrapporten.

New Waves rörelsesegment Gåvor & Heminredning redovisar en sjunkande försäljning under det tredje kvartalet.

"Sommaren var extremt varm vilket ledde till att vi för första gången tappade både vad gäller besökare, försäljning och resultat i Kosta. Att detta berodde på den extrema värmen är vi helt övertygade om då höstsäsongen har ökat besöksantalet igen", skriver vd Torsten Jansson i delårsrapporten.

Gåvor & Heminrednings omsättning sjönk med 5 procent medan Sport & Fritid växte med 15 procent och Profil steg 25 procent. Sammantaget steg försäljningen med 17 procent i det tredje kvartalet till 1.551 miljoner kronor.

"I den fas vi befinner oss, med stora investeringar i försäljning och marknadsföring samt investeringar i infrastruktur för att fortsätta vår tillväxt, kan det medföra lägre resultat vissa kvartal", kommenterar vd:n.

New Waves rörelseresultat blev 118 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018. Motsvarande kvartal året innan var rörelseresultatet 143 miljoner.

Bruttomarginalen uppgick till 46,1 procent (47,9).

Resultat efter skatt blev 88,4 miljoner kronor (105) och per aktie 1:36 kronor (1:60).

Nettoomsättningen uppgick till 1.551 miljoner kronor (1.331).

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom