Vinsten sjunker mer än väntat för Kennametal

Amerikanska Kennametal redovisar ett justerat resultat på 0,14 dollar per aktie (0,56) för det brutna räkenskapsårets första kvartal.

Väntat var 0,22 dollar per aktie, enligt Zacks Estimates.

Resultatet är justerat för omstruktureringskostnader på 0,14 dollar per aktie och avyttringsrelaterade kostnader på 0,08 dollar per aktie. Således blev det rapporterade resultatet -0,08 dollar per aktie (0,49).

De avyttringsrelaterade kostnaderna är hänförliga till avyttringarna av ett antal verksamheter inom gjuteri och stålproduktion som bedöms ligga utanför kärnverksamheten. För verksamheterna, som har en årlig försäljning på 220 miljoner, får bolaget 70 miljoner dollar. Transaktionerna väntas stänga i det andra kvartalet och medföra förluster på 100-120 miljoner.

Det justerade rörelseresultatet blev 22 miljoner (68), vilket gav en marginal på 3,9 procent (9,9). Lägre volymer, underabsorption av fasta kostnader, ofördelaktig mix och valuta påverkade resultatet negativt. Besparingar och lägre råmaterialkostnader påverkade positivt.

Intäkterna uppgick till 555 miljoner (695), väntat var 568 miljoner. Nedgången var 20 procent, varav 13 procent var organiskt och 7 procent valuta.

Industrisegmentet, som närmast konkurrerar med Sandvik, såg sin försäljning minska med 17 procent till 378 miljoner. Nedgången fördelades på 9 procent valuta och 8 procent organiskt. Den justerade marginalen i segmentet var 8,4 procent (13,1).

Infrastruktursegmentet minskade med 24 procent till 242 miljoner. Nedgången fördelades på 5 procent valuta och 19 procent organiskt. Det justerade resultatet i segmentet var -3 miljoner (21).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco