Vinstvarning från Proact

It-företaget Proact meddelar preliminära siffror för det fjärde kvartalet.
Vinstvarning från Proact - proact-vd-700_binary_6966345.jpg

Kvartalet präglades, liksom föregående kvartal, av utmaningar i Business Unit West, som inkluderar Belgien, Nederländerna och Tyskland, skriver Proact i ett pressmeddelande.

Intäkterna ökade i fjärde kvartalet med 2 procent till 991 miljoner kronor (967 motsvarande kvartal 2018). Organiskt minskade intäkterna med 3 procent.

Justerat ebita-resultat låg på 48,9 (57,7) miljoner kronor, motsvarande en justerad ebita-marginal om 4,9 procent (6,0).

Kvartalet innehöll också jämförelsestörande poster om -11,2 miljoner kronor från kostnader för förvärv samt strukturåtgärder.

Ordinarie bokslutskommuniké publiceras den 6 februari.

”Vi är inte nöjda med kvartalets resultat, men våra övergripande mål kvarstår, där våra molntjänster samt accelererad tillväxt via förvärv är i fokus. Samtidigt måste vi också lyckas att bibehålla intäkter och marginaler i system-affären med tillhörande support- och konsulttjänster”, säger Jonas Hasselberg, vd för Proact, i en kommentar.

Proacts förbättringsåtgärder i Tyskland går enligt plan och resultatet förbättrades där i jämförelse med föregående kvartal. I Nederländerna påverkade lägre marginaler och högre säljkostnader resultatet. Även i Business Unit UK var marginalerna lägre än föregående kvartal.

I Business Units Nordics var resultatutvecklingen god i jämförelse med föregående kvartal, skriver Proact.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets