Virusoro får Asienbörserna på fall

Börserna i Asien sjönk på torsdagen i spåren av ökad oro för coronaviruset, som nu har krävt 17 människors liv och spridit sig till såväl andra länder i Asien som till USA.
Virusoro får Asienbörserna på fall - asien-bors-700_binary_6978698.jpg

Kinesiska myndigheter beslutade på torsdagen att stänga resande till och från staden Wuhan, som är centrum för virusutbrottet. Nedstängningen kommer bara en dag före firandet av det kinesiska nyåret, och kommer sannolikt att begränsa antalet turister i landet.

Vid klockan 7.30 var de kinesiska fastlandsbörserna hårdast drabbade av nedgångarna. Shenzhen var ner 4 procent medan Hangseng-indexet i Hongkong klarade sig något bättre och var vid samma tidpunkt ner 2,2 procent.

Bland individuella aktier var flygbolagen hårt drabbade och Air China och China Eastern Airlines backade mellan 3 och 4 procent. Bioteknik och läkemedel gick mot strömmen där Shandong Lukang Pharmaceutical stack ut med en uppgång på över 10 procent.

I Tokyo pressades index av svag japansk exportdata som visade att exporten minskade med 6,3 procent i december jämfört med samma månad året före. Analytiker hade förväntat sig en nedgång med 4,3 procent, enligt Bloomberg News prognosenkät. Det var den 13:de raka månaden med minskad export.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.