Viss lättnad på Wall Street efter Kina-besked

Börserna i New York handlades nedåt på måndagen sedan Donald Trump på söndagen hotat med att höja tullarna på kinesiska varor.
Viss lättnad på Wall Street efter Kina-besked - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Under måndagskvällen meddelade dock CNBC att Kina kommer att skicka en delegation till Washington i veckan för ytterligare handelssamtal, vilket gjorde att börsen återhämtade något av den tidiga nedgången.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,3 procent till 26.438. Det bredare S&P 500 hade sjunkit 0,5 procent till 2.932 medan tekniktunga Nasdaq Composite hade backat 0,5 procent till 8.123.

Sektorsvis var hälsovårdsbolag enda sektor på plus med en uppgång på 0,6 procent medan råvarubolag föll 1,4 procent.

Bland storbolag var Apple och Caterpillar båda ned drygt 1,5 procent på farhågor om ett stundande handelskrig mellan världens två största ekonomier.

Två andra bolag med stor Kinaexponering, halvledarbolagen Qualcomm och AMD, var ned 1,2 respektive 2,8 procent.

Boeing handlades ned 1,3 procent sedan det framkommit att bolaget i över ett år underlåtit att informera amerikanska myndigheter om viktig fakta gällande den olycksdrabbade modellen 737 Max.

Occidental Petroleum har höjt kontantdelen av sitt bud på Anadarko, som totalt är värt 38 miljarder dollar, i ett försök att övertyga Anadarko att överge överenskommelsen om att låta sig köpas av Chevron. Anadarko steg 3,8 procent, medan Occidental var upp 1,4 procent och Chevron ökade 1,0 procent.

Livsmedelsjätten Kraft Heinz har uppgett att det ska göra om sin redovisning för åren 2016 och 2017, samt de tre första kvartalen av 2018, på grund av felaktigheter orsakade av bolagets anställda. Aktien var upp 0,6 procent.

Teslas begäran om ett undantag från tullar har avvisats av amerikanska myndigheter. Bolaget hade sökt att få den Kinatillverkade teknik som kontrollerar Model 3 undantagen. Aktien steg marginellt.

Bland råvaror steg oljan under kvällen efter en svag inledning på handelsdagen. Terminerna för både WTI och Brent var upp cirka 0,7 procent för dagen.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 3 punkter till 2,50 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets