Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Vitrolifes vd ser stabil tillväxt inom time-lapse

2017-04-25 11:36

Vitrolife ser på årsbasis en stabil tillväxt för verksamheten inom time-lapse. Det sade Vitrolifes vd Thomas Axelsson under tisdagens telefonkonferens i samband med rapporten för det första kvartalet 2017.

Vid slutet av det första kvartalet skedde en relansering av produkten Evo+ efter att produktionen flyttats från Ungern till Danmark. Evo+ vänder sig främst mot mindre IVF-kliniker och kliniker som vill pröva på att använda sig av time-lapse.

I Kina förväntar sig Vitrolife ett godkännande av Embryoscope troligen mot slutet av året följt av Embryoscope+ under 2018.

Embryoscope är redan godkänd av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Embryoscope+ väntas få ett godkännande under slutet av 2017 eller i början av 2018.

Området time-lapse visade hos Vitrolife en tillväxt på 47 procent i det första kvartalet till 53 miljoner kronor (34).

För de senast förvärvade bolagen Octax och MTG uppgick försäljningen för affärsområdet ART Equipment (Assisted reproductive technology) till 17 miljoner kronor. Inom ART Equipment håller Vitrolife på med uppdateringar till regulatorisk standard.

En region där Vitrolife-koncernen hade en särskilt bra utveckling under det första kvartalet var Europa med 32 procents tillväxt i lokala valutor. Enligt Vitrolife-chefen Thomas Axelsson är det svårt att hitta ett land i regionen där försäljningen inte växte.

Vitrolife upprepar att marknadstillväxten förväntas ligga på 5-10 procent per år under överskådlig tid.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom