Volatil handelsdag på Wall Street

De ledande börsindexen i New York avslutade veckan med ännu en volatil handelsdag på fredagen.
Volatil handelsdag på Wall Street - borsras-wall-street-trader-700_binary_6958513.jpg

Bloomberg rapporterade att USA dröjer med ett beslut om att låta amerikanska företag återuppta affärer med kinesiska Huawei. Vidare sade Donald Trump att USA inte är redo att sluta ett handelsavtal med Kina.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,3 procent till 26.288. Det bredare indexet S&P 500 hade backat 0,7 procent till 2.918, medan tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1,0 procent till 7.959.

Sektorsvis var det teknikbolagen som drabbas värst, medan hälsovårdsbolag var bästa sektor med en liten uppgång för dagen.

Advanced Micro Devices inledde fredagen svagt men klättrade efter att RBC höjde riktkursen för chiptillverkaren. Aktien stängde upp 0,8 procent. Konkurrenten Intel sjönk däremot 2,5 procent.

Uber backade 6,8 procent efter att ha rapporterat oväntat låga intäkter för andra kvartalet. Vissa analytiker rådde trots det investerare att behålla, eller köpa, aktier i nättaxitjänsten.

”I tredje kvartalet tror vi Uber kommer att gynnas av bättre priser på resorna och mindre intensiv konkurrens i USA”, skrev Bank of America i en kommentar.

Broadcom har kommit i mål med sina försök att köpa Symantecs verksamhet inom enterprise security för 10,7 miljarder dollar. Broadcom var upp 1,8 procent.

Spelutvecklaren Activision Blizzard överträffade analytikernas förväntningar på kvartalsresultatet men prognosen för det tredje kvartalets vinst per aktie var sämre än Bloombergs analytikerssnitt. Aktien var ned 2,6 procent.

Molnlagringsföretaget Dropbox överträffade också förväntningarna med resultatet, men intäkten per användare var lägre än analytikerna räknat med och aktien föll 13 procent.

Oljepriset steg på fredagen sedan Saudiarabien lovat att stabilisera priserna genom att begränsa exporten. Tidigare i veckan sjönk oljan markant efter sänkta förväntningar på den kommande efterfrågan.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 1,73 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco