Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Volatil handelsdag på Wall Street

2019-08-12 07:59
Foto: Xinhua/TT

De ledande börsindexen i New York avslutade veckan med ännu en volatil handelsdag på fredagen.

Bloomberg rapporterade att USA dröjer med ett beslut om att låta amerikanska företag återuppta affärer med kinesiska Huawei. Vidare sade Donald Trump att USA inte är redo att sluta ett handelsavtal med Kina.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,3 procent till 26.288. Det bredare indexet S&P 500 hade backat 0,7 procent till 2.918, medan tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1,0 procent till 7.959.

Sektorsvis var det teknikbolagen som drabbas värst, medan hälsovårdsbolag var bästa sektor med en liten uppgång för dagen.

Advanced Micro Devices inledde fredagen svagt men klättrade efter att RBC höjde riktkursen för chiptillverkaren. Aktien stängde upp 0,8 procent. Konkurrenten Intel sjönk däremot 2,5 procent.

Uber backade 6,8 procent efter att ha rapporterat oväntat låga intäkter för andra kvartalet. Vissa analytiker rådde trots det investerare att behålla, eller köpa, aktier i nättaxitjänsten.

"I tredje kvartalet tror vi Uber kommer att gynnas av bättre priser på resorna och mindre intensiv konkurrens i USA", skrev Bank of America i en kommentar.

Broadcom har kommit i mål med sina försök att köpa Symantecs verksamhet inom enterprise security för 10,7 miljarder dollar. Broadcom var upp 1,8 procent.

Spelutvecklaren Activision Blizzard överträffade analytikernas förväntningar på kvartalsresultatet men prognosen för det tredje kvartalets vinst per aktie var sämre än Bloombergs analytikerssnitt. Aktien var ned 2,6 procent.

Molnlagringsföretaget Dropbox överträffade också förväntningarna med resultatet, men intäkten per användare var lägre än analytikerna räknat med och aktien föll 13 procent.

Oljepriset steg på fredagen sedan Saudiarabien lovat att stabilisera priserna genom att begränsa exporten. Tidigare i veckan sjönk oljan markant efter sänkta förväntningar på den kommande efterfrågan.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 1,73 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom