Volatis vinst stiger

Industrigruppen Volati redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen uppgick till 1 831 miljoner kronor (1 517,2), en ökning med 21 procent mot föregående år.

Rörelseresultat före nedskrivningar och avskrivningar av förvärvade övervärden (EBITA) ökade med 22 procent till 173 miljoner kronor (142). Organisk EBITA-tillväxt uppgick till 2 procent. 

Resultatet efter skatt blev 121 miljoner kronor (92,5), en ökning med 31 procent mot föregående år. 

Resultat per aktie hamnade på 1,30 kronor (0,95), vilket innebär en ökning med 37 procent mot föregående år. 

Volati föreslår 1,00 kronor i utdelning (0,50).

Volati har en fortsatt hög förvärvsaktivitet. 

”Vi har en fortsatt hög förvärvsaktivitet i koncernen. Vår nya förvärvsorganisation gör att vi kan utvärdera fler potentiella förvärv samtidigt än tidigare. Det finns många förvärvsmöjligheter på marknaden för närvarande, men vi ser att andelen avslut är färre än tidigare. Vi upplever att det i många fall finns en skillnad i prisförväntningar mellan säljare och köpare vilket gör att det tar längre tid att avsluta affärerna”, skriver vd Mårten Andersson i rapporten. 

Han betonar också att bolaget skall vara fortsatt aktiva. 

”Vår ambition är att vara fortsatt aktiva på förvärvsmarknaden under 2019 och samtidigt driva effektivitet och lönsamhet i vår befintliga verksamhet. Oavsett hur marknaden utvecklas så har vi den finansiella och organisatoriska kapaciteten att genomföra förvärv när rätt tillfälle ges”, avslutar han sitt vd-ord.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.