Volkswagen kan inleda notering av Scania nästa vecka

 Volkswagen planerar att offentliggöra börsnoteringen av lastbilsenheten Traton, där Scania ingår, nästa vecka. Det uppger källor för Reuters.
Volkswagen kan inleda notering av Scania nästa vecka - scania-fabrik-700_binary_6951425.png

Enligt nyhetsbyrån kan Volkswagen komma att släppa mellan 10-15 procent av innehavet. Värderingen skulle enligt uppgifterna uppgå till 15 miljarder euro, motsvarande cirka 160 miljarder kronor för hela Traton.

Därmed ser det ut som att Volkswagens erbjudande blir värdemässigt klart mindre än förra gången notering av Traton var högaktuell. Förra sommaren pratade Volkswagen om att bolaget ville få in 6 miljarder euro för cirka 25 procent av bolaget, påminner Reuters.

Affärsvärldens genomgång visar att bolaget har problem. Det hackar i Scanias vanligen välslipade maskineri, MAN är fortsatt ett sorgebarn och Volkswagen, som skulle förbli den klart dominerande ägaren gör investerarna tveksamma. Läs mer om den uppskjutna noteringen av Traton här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets